Telecomaanbieders boos op Nederlandse staat

De deelname van de Nederlandse staat aan de aandelenemissie van KPN is bij de concurrerende mobiele telefoonaanbieders in het verkeerde keelgat geschoten.

De staat koopt voor 1,7 miljard euro uit de emissie van 5 miljard. De concurrenten vinden dat KPN hierdoor wordt voorgetrokken. Niet alleen de voormalige staatstelecom-aanbieder zit in de problemen door onder meer de aankoop van een umts-licentie, ook de andere licentiehouders kampen met de verstrekkende gevolgen van de bieding.
 
Telfort, Ben, Dutchtone en Libertel-Vodafone doen dan ook een beroep op de overheid om ook in aanmerking te komen voor financiële steun. Vanaf het verkrijgen van de licenties in 2000 betalen de telecomaanbieders al rente, terwijl umts pas rond 2003 daadwerkelijk als product kan worden aangeboden.
 
Vodafone-topman Arie de Zeeuw heeft de regering voorgesteld om de looptijd van de licenties te verlengen tot twintig jaar. De aanbieders zouden zo meer tijd hebben om hun zware investeringen in licentie en architectuur terug te verdienen.
 
In Frankrijk heeft de regering inmiddels voor licentie-verlenging gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.