Digitale Stad wordt deels commercieel

Nederlands eerste, maar met de ondergang bedreigde, internetproject De Digitale Stad wordt opgedeeld in commerciële en publieke zones.

DDS City, zoals het project vanaf nu heet, sloot gisteren een overeenkomst met gratis internetaanbieder Scarlet.
Scarlet gaat het internet dienstenpakket van DDS inrichten, hosten en beheren. Het basis internet pakket bestaat onder meer uit email-faciliteiten met 25 MB diskruimte, een landelijk dekkend inbelnetwerk, homepages voor gebruikers met 15 MB diskruimte en een newsserver met veertigduizend nieuwsgroepen. Op 1 juni start een proefperiode van twee maanden. Vanaf 1 september gaan de 'bewoners' dan 44 gulden per jaar betalen voor deze faciliteiten. Daarnaast gaat Scarlet Adsl aanbieden, breedbandinternet dat hoge snelheden mogelijk maakt. De technologie komt van BabyXL, dat zich heeft opgeworpen als de grote concurrent van Mxstream van KPN Telecom.
Hoe de publieke zone er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Voor de ontwikkeling daarvan heeft DDS de onderhandelingen geopend met de Vereniging Open Domein.
DDS kondigdeaan het begin van dit jaar publiekelijk aan dat er een goed nieuw toekomstplan voor DDS City BV diende te komen om de structurele verliezen tegen te gaan die met gratis internet-diensten samenhangen. Daarbij werd aangekondigd dat zelfs sluiting van de city moest worden overwogen. Duizenden 'bewoners' hebben daarop - middels deelname aan gehouden enquêtes - aangegeven dat zij bereid te zijn te betalen voor email, een homepage en eventueel nieuwe diensten zoals Adsl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.