KPN'ers akkoord met sociaal beleidskader

De werknemers van KPN gaan akkoord met het sociaal beleidskader waarover de bonden vorig maand een principeovereenkomst bereikten.

Zowel de leden van de Abvakabo FNV en de CNV-bond CFO als van de Bond van Telecompersoneel hebben in meerderheid hun steun aan het plan betuigd.
 
Wel zullen de bonden in het overleg dat ze over een definitief sociaal plan met de leiding van KPN hebben, een aantal aanpassingen vragen. Op de inhoud daarvan konden de bonden nog niet ingaan, 'omdat over de precieze aard en omvang daarvan nog onderling overleg wordt gevoerd', aldus Abvakabo-onderhandelaar Peter Wiechmann. "Maar als het niet lukt, heeft KPN een groot probleem."
 
Volgens bestuurder De Geus van de CFO waren de ledenraadplegingen 'heel emotioneel. Er was heel veel onbegrip over de optieregeling van Scheepbouwer, de gouden handdruk bij zijn eventuele vertrek die hij al bedongen heeft, en het verdwijnen van nog eens 1300 banen de komende paar jaar'.
 
De CFO trekt een grote les uit de gebeurtenissen rond KPN, aldus De Geus. "De raad van bestuur moet vanaf nu absoluut er naar streven een groot draagvlak te creëren voor het plan dat KPN moet redden. Daar heeft het de laatste weken absoluut aan ontbroken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.