Microsoft-rivalen mogen bezwaren bepleiten

De concurrentie van Microsoft krijgt de gelegenheid zijn bezwaren over de vermeende monopoliepositie te bepleiten tegenover de Europese Commissie.

Dat hebben de Europese mededingingsautoriteiten bekendgemaakt. Vorige week liet Microsoft weten geen gebruik te maken van het recht zich tegenover de EC te verdedigen. Volgens het softwareconcern zou een overeenkomst, zoals onlangs gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie, alle belangrijke struikelblokken uit de weg ruimen.
 
Maar volgens de Europese regelgevers neemt deze overeenkomst slechts een deel van de zorgen weg. De EC heeft daarom ook andere, waaronder rivaliserende, partijen opgeroepen om hun bezwaren tegen de positie van Microsoft in een hoorzitting kenbaar te maken.
 
De EC beschuldigt Microsoft er onder meer van dat het zijn dominante positie op de Europese markt heeft misbruikt om zich een koppositie te verwerven in de markt voor multimedia en servers. Microsoft spreekt de beschuldigingen met klem tegen, maar heeft wel toegezegd dat het meer informatie gaat verstrekken over de gedetailleerde werking van zijn software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.