UPC schrapt 650 banen in Nederland

Kabelbedrijf UPC gaat het komende halfjaar in totaal 650 van de 2300 werknemers ontslaan.

De eerste 450 banen worden op korte termijn geschrapt, en voor de zomer moeten de resterende werknemers vertrekken. De sanering maakt onderdeel uit van een sanering die in heel Europa tussen de duizend en 1500 mensen hun baan gaat kosten
 
UPC maakte het nieuws gisteren bekend zonder dat het personeel was ingelicht. Dat gebeurt volgende week. De kabelaar maakt dan ook bekend bij welke onderdelen de klappen vallen.
 
UPC wankelt al enige tijd op de rand van het faillissement. Het kabelbedrijf heeft het vertrouwen van de beleggers vrijwel geheel verloren. UPC heeft gegokt op een snelle uitbreiding van allerlei diensten via de kabel - naast televisie met name telefonie en internet - maar dat wil maar niet lukken.
 
Het bedrijf zit wel met een peperduur net waarvan de aankoop en aanleg veel geld heeft gekost maar dat slechts voor een deel wordt gebruikt. De (rente)lasten liggen echter vast. Zo zag de kabelaar in het tweede kwartaal het nettoverlies oplopen van 368 miljoen euro in 2000 naar 563 miljoen euro dit jaar. De omzet blijft dit jaar waarschijnlijk steken op 1,5 miljard euro. Aangezien het aan de inkomstenkant maar niet wil lukken, probeert UPC uit alle macht de kosten te drukken om te overleven. Eerder dit jaar verdwenen bij UPC al vijfhonderd banen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.