Philips heer en meester in Bluetooth-markt

De halfgeleiderdivisie van Philips heeft wereldwijd ruim drie miljoen Bluetooth-chipsets afgezet.

Dit meldt onder meer Het Financieele Dagblad. Volgens Philips maakt het met de omvangrijke verkoop de dienst uit op de Bluetooth-markt. In mei dit jaar meldde Philips Semiconductors al dat het meer dan een miljoen stuks draadloze Bluetooth-onderdelen en -apparatuur had verkocht. Philips positioneerde zich daarmee toen al als marktleider op het gebied van de Bluetooth-technologie. In 1999 was het bedrijf ook al de eerste chipproducent die Bluetoothbaseband-oplossingen leverde voor de draadloze markt. Begin 2000 kwam Philips met de eerste complete Bluetooth-systeemoplossing.
 
Bluetooth is een budgettair aantrekkelijke, op radiotechnologie gebaseerde oplossing voor draadloze communicatie over korte afstanden. Het vervangt daarmee de noodzaak om kabels, tussen bijvoorbeeld een computer en een printer, aan te leggen.
 
Philips verwacht voor het komende jaar een toenemende vraag naar Bluetooth, omdat draadloze oplossingen steeds populairder worden. Het elektronicaconcern maakte tegelijkertijd de introductie van een nieuwe Bluetooth-radiomodule, met geïntegreerde antenne, bekend. Daarmee kan de technologie nog makkelijker en goedkoper worden geïmplemeteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.