Cap Gemini veroordeeld tot miljoenenboete

Het gerechtshof van Amsterdam heeft in hoger beroep de Stichting Kerk in Nood in het gelijk gesteld in een veertien jaar oud geschil met Cap Gemini.

De automatiseerder dient voor een mislukt automatiseringsproject een schadevergoeding te betalen die in de miljoenen guldens loopt. Advocaat Frits Mutsaerts van het kantoor AKD Prinsen Van Wijmen die de Stichting Kerk in Nood/ Oostpriesterhulp vertegenwoordigt, spreekt van "een zware route, maar een mooie overwinning."
Het hof heeft Cap Gemini Ernst & Young veroordeeld tot het betalen van ruim 2,1 miljoen gulden. Daar komt nog de rente vanaf 1988 bovenop. Mutsaerts schat dit bedrag op 2,3 miljoen gulden.
Bovendien moet Cap de door Kerk in Nood geleden overige schade betalen, bijvoorbeeld door het mislopen van fondsen. De advocaat denkt vele miljoenen indirecte schade te kunnen claimen. Tenslotte moet het automatiseringsbedrijf ook de proceskosten - een paar ton - betalen.
Een woordvoerster laat weten dat Cap Gemini onaangenaam verrast is. "Via onze advocaat onderzoeken wij of we in cassatie kunnen gaan." De uitspraak valt het automatiseringsbedrijf rauw op het dak, omdat de rechtbank in Utrecht het bedrijf in 1994 juist in het gelijk stelde. Kerk in Nood ging daarna in hoger beroep, met succes blijkt nu na zeven jaar procederen.
 
Voor meer achtergrond lees Computable van deze week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.