Euronext start volgend jaar met it-index

Euronext introduceert p 2 januari twee nieuwe beursindexen: NextEconomy voor de it-sector en NextPrime, voor bedrijven uit de traditionele sectoren.

De nieuwe indexen moeten de bekendheid van kleinere beursgenoteerde bedrijven bij de beleggers te vergroten.
De beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam willen manier tegemoet komen aan de klacht van veel kleinere ondernemingen, dat hun fondsen onvoldoende uit de verf komen.
 
Volgens Leni Boeren, directeur marketing van Euronext Amsterdam, wordt met de invoering van twee nieuwe marktsegmenten tegemoet gekomen aan de wens van kleinere en middelgrote bedrijven (de zogenaamde small- en midcaps). Die zouden zich meer willen profileren op de effectenbeurs. Maar ook wordt tegemoet gekomen aan de wens van de belegger, want die kan beter inzicht krijgen in het financieel reilen en zeilen van de bedrijven.
 
Eén van de vereisten om in de nieuwe indexen opgenomen te worden, is dat bedrijven hun boekhouding transparanter maken. Zo moeten ze vier keer per jaar cijfers publiceren, teksten in het Engels naar buiten brengen en financiële informatie verspreiden via de website van het bedrijf.
 
Tot de Nederlandse bedrijven die volgend jaar een notering krijgen NextPrime behoren onder meer Arcadis en Stork. Wat betreft NextEconomy gaat het onder andere om Tac Align en Simac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.