PinkRoccade profiteert van emissie

De succesvolle emissie van 1,8 miljoen aandelen heeft PinkRoccade gisteren een koersstijging opgeleverd. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen al ruim is overtekend.

PinkRoccade liet weten reden te hebben om aan te nemen dat een niet nader te noemen institutionele belegger een belang van 5 procent nastreeft. De belegger heeft dan een zogeheten aanmerkelijk belang en kan daaruit een aantal fiscale voordelen halen.
 
Momenteel hebben verzekeraar Aegon, Cgnu en Fortis een belang van iets meer dan 5 procent. De echte grootaandeelhouders zijn de Gak Groep met ruim 12 procent en de Staat der Nederlanden met meer dan 34 procent.
 
PinkRoccade is de geprivatiseerde voorzetting van het staatsautomatiseringsbedrijf Roccade, dat zich sterk heeft gespecialiseerd in ingewikkelde administraties, zoals die van de uitvoeringsorganen in de sociale zekerheid. PinkRoccade is daar eigenlijk hofleverancier. De Gak Groep is veruit de grootste van de zogeheten uvi's, die binnenkort samengaan in het nieuwe Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV). Met dat UWV sloot Pink vorige week al een contract.
 
De inschrijving op de nieuwe aandelen sluit vandaag aan het einde van de middag. Daarna stelt PinkRoccade de uitgifteprijs vast en wijst de aandelen toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.