Ruco Industries schrapt tachtig banen

RUCO Industries schrapt ruim 80 van de 134 banen. Het bedrijf liet bij die mededeling gisteren weten dat gedwongen ontslagen niet zijn uitgesloten.

Ruco, actief in de telecomindustrie, ict en apparatenbouw, zag de omzet dit jaar met 80 procent dalen en is in de rode cijfers terechtgekomen. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 22,7 miljoen euro en werkten er ruim tweehonderd mensen.
 
Het bedrijf heef vestigingen in Zoetermeer en in Valkenswaard. In Zoetermeer verdwijnen 60 van de 63 arbeidsplaatsen, in Valkenswaard 20,5 van de 68. Het bedrijf gaat overleggen met de bonden en de ondernemingsraad over een sociaal plan.
 
Ruco is toeleverancier op het gebied van mechanische en elektronische producten. De klap komt hard aan, want tot aan dit jaar ging het goed met het bedrijf. De omzet van 22,7 miljoen euro in 2000 betekende nog een stijging van 10 procent ten opzichte van 1990. In de afgelopen vijf jaar verdubbelde bijna het aantal personeelsleden. De malaise in de kabelwereld is een van de oorzaken voor de totaal ingestorte omzet. Eerder dit het jaar werd het personeelsbestand al drastisch teruggebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.