Newconomy zoekt partner om te overleven

Bestuur en Commissarissen van Newconomy zijn tot de conclusie gekomen dat het bedrijf in de huidige vorm geen zelfstandig bestaansrecht meer heeft.

Om de continuïteit van Newconomy te waarborgen is het volgens de internetinvesteerder essentieel een goede partner te vinden. Het bedrijf voert daarom nu oriënterende gesprekken met partijen die mogelijkerwijs financiële middelen en/of activiteiten in Newconomy zouden kunnen inbrengen. Welke vorm de samenwerking krijgt, is nog onduidelijk.
 
Belangrijkste barrière in de besprekingen zou de afwikkeling van het conflict met Publishing Partners Nederland (PPN) zijn. Deze oud-aandeelhouder van de onlangs aan Tiscali verkochte internetaanbieder Wish eist nog geld van de overname door Newconomy.
 
Neweconomy heeft dit vandaag bekendgemaakt gelijk met de cijfers over het derde kwartaal. Newconomy sloot dit kwartaal af met een verlies van 2,5 miljoen euro (5,5 miljoen gulden). Dit resultaat bestaat uit een verlies op venture activiteiten van 1,3 miljoen euro en een operationeel bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen negatief. Het zichtbare eigen vermogen per 30 september 2001 is 5,1 miljoen euro. Per 30 september 2001 houdt Newconomy belangen in 22 participaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.