Sociaal plan hangijzer bij Lan Alyst

Vandaag praten FNV Bondgenoten en Melridge verder over een sociaal plan voor de 58 werknemers die moeten wijken bij de overname van de Lan Alyst Group.

De uit vier IT-bedrijven bestaande holding van R. Ruiten verkeert in grote financiele problemen en werd vorige maand overgenomen door investeringsmaatschappij Melridge. Dat kreeg voor 24 miljoen gulden een aandeel van 60 procent in Mind it, Lustrare en Novice. IT-detacheerder Lan Alyst verdwijnt, terwijl het overgrote deel van het personeel in dienst kan komen bij Melridge, dat tevens een uitzendorganisatie is en in de IT-branche stapt met het personeel van Lan Alyst.
Begin deze maand ontstonden grote problemen toen bleek dat de 58 (van de 350) werknemers die zouden worden ontslagen, hun loon niet kregen uitbetaald. FNV Bondgenoten organiseerde daarop een protestmars naar het hoofdkantoor in Sassenheim. Inmiddels zijn de salarissen overgemaakt en wordt er gepraat over een sociaal plan. Volgens bestuurder G. van Hees van FNV Bondgenoten is de ergste kou uit de lucht, maar is de zaak bepaald nog niet rond. "We hebben te maken met een bedrijf dat geen cent te makken heeft", zegt hij. J. Verhoorsel van Trend Consultancy, dat de overname voor Melridge behandelt, bevestigt dat zijn opdrachtgever wel 'uit solidariteit' bereid is om wat te doen voor de werknemers die moeten vertrekken, maar dat Melridge geen zin heeft om daar heel veel geld voor uit te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.