Philips investeert in technologie E Ink

Philips Components heeft een niet nader bekend gemaakte som geld geïnvesteerd in E Ink waardoor het diens 'sheet'-technologie kan gebruiken.

Het elektronicaconcern wil prototypen beeldschermen voor mobiele apparatuur ontwikkelen die een hogere resolutie, lagere energieconsumptie en hogere mate van leesbaarheid bieden dan bestaande schermen.
Het Amerikaanse bedrijf claimt dat zijn elektronische inkt technologie tot zes keer zo helder is als reflecterende LCD's en bovendien veel langer doet met batterijen.
De e-inkt is een vloeibare plastic waarin zich miljoenen microcapsules bevinden die een diameter hebben van ongeveer 50 micron. Deze capsules zijn gevuld met een blauwe kleurstof waarin witte deeltjes zweven die een negatieve lading hebben. Wanneer een positief elektrisch veld wordt ingeschakeld in de bovenste laag transistoren kleuren de capsules daar wit, omdat de witte deeltjes zich dan bovenop de donkere kleurstof positioneren. Een positief veld aan de onderkant zorgt ervoor dat de donkere kleurstof boven komt.
Door de elektrische lading te manipuleren is het mogelijk afbeeldingen te maken en teksten te schrijven.
Philips wil later dit jaar beginnen met de fabricatie van beeldschermen voor de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-28T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.