'AOL Time Warner moet resultaten bijstellen'

Het Amerikaanse media-concern AOL Time Warner moet volgens sommige analisten zijn rooskleurige verwachtingen voor dit jaar naar beneden bij te stellen.

Vandaag komt de mediagigant met zijn verwachtingen voor 2002. Deze leken vooralsnog optimistisch gestemd, maar het ziet er in toenemende mate naar uit dat AOL Time Warner moet inbinden. Het concern kampt onder meer met de aanhoudend slappe (online) advertentiemarkt en een terugvallende groei in het aantal Amerikaanse abonnees.
 
Daarnaast moet AOL Time Warner flink toeleggen op de aankoop van het belang van het Duitse uitgeversconcern Bertelsmann in AOL Europa. Naar verwachting moet AOL Time Warner voor deze deal acht miljard dollar op tafel leggen (een afspraak die op het hoogtepunt van de internethype was vastgelegd), maar is het belang op dit moment slechts één tot twee miljard dollar waard.
 
Voor 2002 ging AOL Time Warner aanvankelijk nog uit van de groei van het Ebidta-resultaat (de winst voor afschrijvingen en rente; het concern geeft geen voorspellingen over de nettowinst) van rond de 15 tot 20 procent. Maar sommige analisten gaan er nu vanuit dat dit cijfer ergens rond de 8 procent zal uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.