Cisco rekent op sprong in marktaandeel

Na langdurig pas op de plaats te hebben gemaakt, verwacht Cisco over het tweede fiscale kwartaal een 'dramatische' sprong voorwaarts in het marktaandeel.

Volgens topman John Chambers behoort de recente groei van het marktaandeel tot de grootste die de maker van internetschakelaars en -routers in zijn geschiedenis heeft meegemaakt. De meest recente cijfers rond de marktaandelen van producten van internetapparatuur wijzen erop dat Cisco's verwachtingen niet uit de lucht zijn gegrepen. Zo groeide Cisco's aandeel in de verkoop van routers over de drie maanden tot 30 september 2001 naar 65 procent. Over dezelfde periode het jaar ervoor was dat nog 60 procent, aldus cijfers van onderzoeksbureau Dell'Oro.
 
Tegelijkertijd zakte het marktaandeel van Cisco's rivaal Juniper Networks terug van 35 naar 32 procent. In de twee jaar daarvoor had Juniper steeds marktaandeel van Cisco weten af te snoepen.
 
Het toenemende vertrouwen van Cisco blijkt ook uit de aangekondigde actie van Chambers, dat aan de helft van het personeel opties is verstrekt voor het fiscale jaar dat eindigt op 27 juli 2002. De prijs van de opties bedroeg op maandag 20,53 dollar per stuk. Tenslotte verklaarde Chambers dat het aantal orders in november en december overeenkomstig de verwachtingen was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.