Océ ziet nettowinst met eenderde afkalven

Printer- en copierconcern Océ heeft over het afgelopen jaar de nettowinst met bijna eenderde zien wegsmelten.

Océ kwam uit op een nettowinst van 105 miljoen euro, 31 procent lager dan het jaar ervoor. Als de buitengewone lasten van 125 miljoen euro worden meegerekend kwam de winst niet verder dan 10 miljoen euro.
 
Maar Océ wist toch te voldoen aan de verwachtingen van analisten en overtrof deze zelfs enigszins. De meeste marktwatchers rekenden op een nettowinst die (exclusief buitengewone lasten) ergens rond de 103 miljoen euro zou schommelen. De omzet bleef vorig jaar nagenoeg gelijk aan die van 2000: 3,2 miljard euro.
 
Voor de eerstkomende zes maanden rekent Océ niet op een verbetering van het resultaat vergeleken met dezelfde periode van het afgelopen jaar. Het printer- en copierconcern voorziet pas weer voor de tweede helft van 2002 een intrede van het economisch herstel. Vanwege de al aangekondigde en nog geplande herstructureringsmaatregelen, rekent Océ voor de tweede helft van dit jaar op een verbetering van de resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.