Nettowinst Rambus daalt met ruim de helft

Rambus heeft over het eerste fiscale kwartaal, eindigend op 31 december 2001, de nettowinst met meer dan de helft zien dalen.

De leverancier van technologie voor hoge snelheid geheugenchips boekte een nettoresultaat van 6,2 miljoen dollar, vergeleken met 13 miljoen dollar over dezelfde periode in 2000. De omzet daalde van 34,7 naar 24,9 miljoen dollar, een verlies van 28 procent. Vooral de terugval in royalties met 19 procent droeg bij aan het verval van de omzet.
 
Rambus kampt net als de andere geheugenchip-producenten met een aanhoudend zwakke vraag naar drams en de erosie van de chipprijzen. Maar ondanks de zwakke resultaten, wist Rambus toch de winstverwachting van analisten te overtreffen. Deze gingen er vanuit dat het nettoresultaat nog enkele procenten lager zou uitvallen.
 
Rambus is nog steeds verwikkeld in een aantal rechtszaken over patentkwesties. In de meest recente rechtszaak, tegen het Duitse Infineon, trok het chipconcern aan het kortste eind. Er lopen nog zaken tegen bijvoorbeeld Micron Technology. Daarnaast is Rambus nog onderwerp van onderzoek van de Federal Trade Commission.
Volgens Rambus zijn de juridische lasten over het eerste fiscale kwartaal vergeleken met het kwartaal ervoor teruggelopen van 6,8 naar 4,5 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.