3Com snijdt opnieuw in personeelsbestand

In een poging het bedrijf tegen het einde van het fiscale jaar 2002 weer met winst te laten draaien, schrapt 3Com nog eens vijfhonderd banen.

Daarnaast zet de Amerikaanse leverancier van netwerkapparatuur een aantal investeringsprojecten in de ijskast en voert het een aantal kostenbesparende herstructureringen door in het management. Volgens 3Com bedragen de geplande ontslagen ongeveer 8 procent van zijn totale personeelsbestand, dat bestaat uit 5900 medewerkers. Begin 2001 telde het concern nog twaalfduizend werknemers.
 
Na afloop van het tweede fiscale kwartaal zinspeelde 3Com al op een terugkeer naar winstgevendheid in het vierde fiscale kwartaal, dat in juni 2002 afloopt. Het nettoverlies over het afgelopen kwartaal bedroeg weliswaar 232 miljoen dollar, maar het verlies was aanzienlijk minder dan over het kwartaal ervoor. Toen al was duidelijk dat 3Com verder zou gaan met het doorvoeren van kostenbesparingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.