Ebay schroeft omzet meer dan de helft op

Online veilinghuis eBay lijkt zich weinig aan te trekken van de malaise in de internetsector. Opnieuw steeg de kwartaalomzet, dit keer met 64 procent.

De nettowinst steeg in een iets rustiger tempo met 8,7 procent naar 25,9 miljoen dollar. Dit had met name te maken met het bedrag dat eBay recentelijk voor een overname op tafel moest leggen. Zonder deze extra kosten zou de nettowinst uitgekomen zijn op 38,5 miljoen dollar.
 
De cijfers van eBay spraken vooral tot de verbeelding als het gaat om de omzet. Deze steeg spectaculair naar 219,4 miljoen dollar, vergeleken met 134 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Ebay heeft de goede resultaten met name te danken aan de aantrekkende vraag naar zijn online handelsproducten auto's, computers en consumentenelektronica. Toch werd eBay door de beleggers niet beloond voor de glansrijke resultaten, simpelweg omdat sommige analisten op een nog hogere omzet hadden gerekend.
 
Ebay blijft optimistisch over de nabije toekomst. Het internetveilinghuis rekent voor de komende zes maanden op een omzet tussen de 490 en 510 miljoen dollar. Dat is ongeveer vijf tot zeven miljoen dollar meer dan volgens de eerdere prognoses.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.