Juniper blijft somber over komend halfjaar

Juniper Networks heeft over het afgelopen kwartaal een geringer nettoverlies geleden, en verwacht de komende zes maanden geen verbetering.

Over het vierde kwartaal leed de leverancier van internetschakelaars een verlies van 5,1 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 13,4 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel met 49 procent terug naar 151 miljoen dollar, met name omdat een aantal belangrijke klanten, waaronder Qwest en Ericsson, hun orders uitstelden of annuleerden.
 
Juniper gaat er niet vanuit dat de marktomstandigheden snel zullen verbeteren. Over de komende zes maanden rekent het bedrijf op een omzet van 305 tot 315 miljoen dollar, hetgeen ongeveer in lijn is met de opgetelde resultaten van de afgelopen twee kwartalen. Het concern wordt daarnaast geconfronteerd met een verlies van marktaandeel aan directe rivaal Cisco. Tenslotte kampt Juniper met een snelle terugval van de omzet buiten de Verenigde Staten. De internationale omzet bedraagt nu nog slechts 24 procent van het totaal, vergeleken met 34 procent in het voorgaande kwartaal. Met name in Azië liepen de omzetcijfers snel terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.