Apple boekt een bescheiden winst

Computerproducent Apple heeft over het eerste fiscaal kwartaal een nettowinst geboekt van 38 miljoen dollar. De omzet steeg met 37 procent naar 1,38 miljard dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar leed Apple nog een nettoverlies van 195 miljoen dollar op een omzet van 1,01 miljard dollar. In dat kwartaal werd de computerproducent onder meer getroffen door de mislukte introductie van zijn Cube-computer. Nu heeft Apple zijn hoop gevestigd op de zijn nieuwe iMac's met een plat scherm. Volgens topman Steve Jobs is de vraag naar de nieuwe computers boven verwachting en zijn er al orders voor meer dan honderdduizend iMac's binnen. Het grootste probleem lijkt nu of Apple wel aan de explosieve vraag kan voldoen.
 
In ieder geval moeten de iMac's er mede voor zorgen dat Apple in het lopende tweede fiscale kwartaal zijn omzet verder kan opschroeven naar 1,5 miljard dollar. Tegelijkertijd verwacht de computerproducent dat de nettowinst ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven als gevolg van eroderende winstmarges vanwege de aanhoudende prijsoorlog tussen leveranciers en hogere leveringskosten voor de iMac's.
 
Apple rekent tevens op aantrekkende verkoopopbrengsten via zijn netwerk van winkels. Volgens de laatste cijfers hebben de huidige 27 vestigingen 48 miljoen dollar aan omzet in het laatje gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.