Nortel blijft positief ondanks verliezen

Nortel Networks, leverancier van telecommunicatie-apparatuur, lijdt miljardenverliezen, maar blijft de toekomst positief in zien.

In het onlangs afgesloten vierde kwartaal noteerde de onderneming een verlies van 1,83 miljard dollar. Dat is bijna 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen Nortel een verlies boekte van 1,41 miljard dollar. Het bedrijf zegt er echter van overtuigd te zijn dat het in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar weer zwarte cijfers kan schrijven.
 
De analisten zijn echter een stuk somberder over de toekomst van Nortel en zijn concurrenten, aangezien hun klanten - de telecombedrijven - momenteel elk dubbeltje drie keer omdraaien voordat ze het uitgeven. Nortel heeft daardoor in het afgelopen jaar harde klappen gekregen. Om het hoofd boven water te houden, moest de onderneming fors in het personeelsbestand snijden en heeft het bedrijfsonderdelen moeten verkopen. Aan het begin van 2001 werkten er 94.500 mensen bij Nortel, onlangs maakte de onderneming bekend te verwachten uiteindelijk op 48.000 medewerkers uit te komen.
 
In het vierde kwartaal bedroeg de omzet van Nortel Networks 3,46 miljard dollar. Dat is 58 procent minder dan de 8,2 miljard dollar over dezelfde periode een jaar eerder. In het nu lopende eerste kwartaal zal de omzet verder dalen, heeft Nortel gezegd. Weliswaar een stuk minder drastisch, maar nog altijd met zo'n 10 procent ten opzichte van het vierde kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.