Infineon blij met minder dieprode cijfers

De Duitse chipfabrikant Infineon heeft het eerste kwartaal afgesloten met een verlies van 331 miljoen euro. Het kwartaal ervoor lag het verlies nog op 523 miljoen.

De maker van halfgeleiders toont zich voorzichtig optimistisch. Hij zegt de eerste positieve tekenen te zien van een herstellende markt voor geheugenchips en mobiele communicatie. Het bedrijf beschikt over een positief netto kassaldo van 302 miljoen euro.
 
Infineon heeft een zwaar jaar achter de rug als gevolg van de verminderde vraag naar halfgeleiders. Het eerste kwartaal behaalde het een omzet van 1,03 miljard euro, hetgeen 5 procent minder is dan het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor is er zelfs sprake van een vermindering met 38 procent.
 
Het komende half jaar verwacht Infineon dat de prijsdruk doorzet. De prijserosie is ingezet door Dram-fabrikanten. De laagste prijs voor geheugenchips was bereikt in november 2001. Sindsdien is er sprake van opmerkelijk herstel. Volgens Infineon zitten de prijzen echter nog steeds onder de kostprijs. Maar de onderneming verwacht dat het herstel doorzet.
 
Ook de ontwikkelingen op de markt voor mobiele telefonie ziet Infineon als gunstig. Vooral als gevolg van introductie van de nieuwe genereatie gsm/gprs. De markt voor Bluethooth-producten groeit dit jaar.
 
"We denken dat we de bodem hebben gezien binnen de semiconductor industrie", zegt ceo Dr. Schumacher. "Na de eerste bemoedigende tekenen van groeiende vraag, hopen we op een sterk marktherstel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.