Motorola nog lang niet uit het rood

Motorola heeft over het vierde kwartaal een verlies geleden van 1,2 miljard dollar.

Over dezelfde periode in 2000 boekte de telecom- en halfgeleiderfabrikant nog een winst van 135 miljoen dollar. De omzet viel met 27 procent terug van 10,1 naar 7,3 miljard dollar. Over geheel 2001 noteerde Motorola een nettoverlies van 3,9 miljard dollar op een omzet van 30 miljard dollar. In 2000 hield het concern nog 1,3 miljard dollar netto over op een omzet van 37,6 miljard dollar.
 
De verkopen bij de breedbandtak, die onder meer modems en settop boxen maakt, vielen het afgelopen jaar met 45 procent terug. De halfgeleiderdivisie deed het al niet veel beter met een omzetterugval van 41 procent en de verkopen bij de mobiele telefonietak daalden met 14 procent.
 
Via ingrijpende saneringen, waarbij sinds augustus 2000 al een derde van de toen nog 150 duizend Motorola-werknemers zijn ontslagen, het sluiten van fabrieken en het opvoeren van de efficiency hoopt het concern in de tweede helft van dit jaar weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.