SAP rekent op sterke verbetering omzet

SAP heeft over het afgelopen vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 319 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar boekte het Duitse softwareconcern nog een winst van 376 miljoen euro. Als de overnamekosten en het verlies van dochterbedrijf Commerce One niet worden meegerekend, zou de nettowinst zijn gestegen tot 379 miljoen euro.
 
Over geheel 2001 daalde de nettowinst van SAP met 6 procent naar 581 miljoen euro. De omzet nam het vorig jaar toe met 17 procent naar 7,34 miljard euro. Over 2001 steeg de omzet uit softwarelicenties met 5 procent naar 2,58 miljard euro. De inkomsten uit consultancy stegen aanzienlijk sneller, met 27 procent naar 2,08 miljard euro vergeleken met 2000.
 
SAP is optimistisch over de tweede helft van dit jaar. Voor geheel 2002 gaat het softwareconcern uit van een omzetstijging die ergens rond de 15 procent zal liggen. Daarbij rekent SAP op een gunstig effect van de doorgevoerde kostenbesparingen en een verbetering van de verkoop van softwarelicenties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.