Verlieslijdend Lucent houdt zicht op winst

Lucent incasseerde over het afgelopen fiscale kwartaal opnieuw een verlies, maar rekent op een sterke verbetering van het resultaat over het tweede kwartaal

De leverancier van telecommunicatie-apparatuur leed over het afgelopen eerste fiscaal kwartaal een verlies van 423 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 464 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. In de resultaten is de opbrengst van 523 miljoen dollar voor de verkoop van zijn glasvezeltak meegerekend.
 
Lucent kampt nog steeds, net als zijn concurrenten, met een kwakkelende vraag vanuit de telecomsector. Daardoor zakte de omzet terug naar 3,5 miljard dollar vergeleken met 3,8 miljard dollar het jaar ervoor.
 
Volgens Lucent zullen de vergaande kostenbesparingen die het concern het afgelopen jaar heeft doorgevoerd, zich dit jaar uitbetalen. Zo is het aantal werknemers bij het bedrijf bijna met de helft gereduceerd tot 62 duizend. Tegen juni denkt de telecomleverancier zelfs op een totaal van 55 duizend employees te kunnen uitkomen. Uiteindelijke doel van Lucent is om jaarlijks vier miljard dollar aan kosten te besparen. Daardoor komt het behalen van hetbreak even punt dit jaar in zicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.