Corning blijft geplaagd door zwaar verlies

Corning, 's werelds grootste leverancier van glasvezelproducten voor telecomnetwerken, leed over het vierde kwartaal een nettoverlies van 655 miljoen dollar.

Over dezelfde periode in 2000 bedroeg het nettoverlies nog een kleine 58 miljoen dollar. De omzet kelderde over het afgelopen kwartaal met 53 procent van 2,1 miljard naar 974 miljoen dollar. Over het gehele jaar genomen moet Corning een verlies incasseren van 5,5 miljard dollar, tegenover een nettowinst van 422 miljoen dollar over 2000.
 
Voor een deel zijn de tegenvallende resultaten te wijten aan de hoge vaste kosten die gepaard gaan met het laten draaien van Cornings wereldwijd gesitueerde glasvezelfabrieken. In oktober vorig jaar heeft Corning een deel van deze productiecapaciteit tijdelijk stopgezet. Het concern zegt in een toelichting enige stabilisatie te bespeuren in de telecommunicatiemarkt, maar het rekent pas in de tweede helft van dit jaar op een start van het herstel. Analisten gaan er op hun beurt van uit dat Corning pas weer in 2003 betere papieren krijgt, omdat slechts weinige telecombedrijven dit jaar in nieuwe glasvezelnetten zullen investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.