It-klimaat lijkt Exact niet te deren

Exact lijkt weinig last te hebben gehad van de malaise in de ict-industrie. Het Nederlandse softwarebedrijf schroefde over het afgelopen jaar de nettowinst met 6 procent op naar 30,4 miljoen euro.

Over 2000 bedroeg de nettowinst, na amortisatie van goodwill, nog 28,7 miljoen euro. Tegelijkertijd steeg de omzet van Exact met 25 procent naar 206,3 miljoen euro, vergeleken met een omzet van 164,4 miljoen euro over het jaar 2000. Deze toename heeft het softwareconcern voor 17 procent te danken aan de overname van het Amerikaanse Macola Software in februari 2001. Voor het eerst sinds het bestaan van Exact werd meer dan de helft van de omzet buiten Nederland gerealiseerd. Exact schroeft zijn ambities in het buitenland, en dan met name in de Verenigde Staten, steeds verder op, zo blijkt uit een toelichting van Exacts bestuursvoorzitter Eduard Hagens.
 
Ondanks de tegenvallende markt voor enterprise resource planning (erp), wist Exact een 27 procent hogere omzet uit de verkoop van software te behalen naar 74,5 miljoen euro. Deze stijging was naast de acquisitie van Macola onder meer te danken aan de introductie van twee nieuwe productlijnen: Exact Globe 2000 en e-Synergy. Ook de omzet uit onderhoudscontracten nam toe: met 29 procent naar 99,4 miljoen euro. De omzet uit implementaties en consultancy bedroeg 32,4 miljoen euro, een toename van 11 procent vergeleken met het jaar 2000.
 
Voor dit jaar verwacht Exact een autonome groei van de omzet van ongeveer 10 procent. Daarbij steekt het concern meer geld en energie in sales en marketing en rekent het erop dat de verdere migratie van het klantenbestand naar Exact Globe 2000 zijn vruchten zal afwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.