Lexmark boekt meer omzet, maar minder winst

Lexmark, een van 's werelds grootste printerfabrikanten, zag in het vierde kwartaal de omzet met 5,1 procent stijgen, maar de winst met 33 procent dalen.

De printerproducent is verwikkeld in een prijzenslag met marktleider en belangrijkste concurrent Hewlett-Packard. Toch lijkt het bedrijf daar niet heel zwaar onder te lijden. Technologiebedrijven die in het huidige economische klimaat in de zwarte cijfers blijven, tonen immers aan vrij stevig in hun schoenen te staan.
 
Lexmark noteerde over het vierde kwartaal een nettowinst van 36,8 miljoen dollar, tegenover 55 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg 1,15 miljard dollar (vorig jaar 1,1 miljard dollar). Voor het lopende eerste kwartaal verwacht Lexmark ongeveer dezelfde cijfers als een jaar geleden, ofwel een omzet van 999,4 miljoen dollar. Het eerste kwartaal scoort altijd slechter dan het vierde, vanwege de seizoensinvloeden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.