Verisign lijdt weer miljardenverlies

Verisign had over 2001 bijna één miljard dollar aan inkomsten, maar leed door een berg aan afschrijvingen bijna 13,4 miljard dollar verlies.

De afschrijvingen betreffen de waarde van bedrijven die Verisign in de loop der jaren heeft verworven. De omzet over het afgesloten boekjaar bedroeg 984 miljoen dollar, waarvan 284 miljoen werd geboekt in het vierde kwartaal.
 
In dat vierde kwartaal was het nettoverlies uiteindelijk 401 miljoen dollar. Zonder de genoemde afschrijvingen (en andere speciale kostenposten) zou over het vierde kwartaal een winst zijn behaald van 72 miljoen dollar. Een jaar geleden werd in het vierde kwartaal een nettoverlies geleden van maar liefst 1,3 miljard dollar. Zonder de speciale kosten zou toen 46 miljoen dollar winst zijn geboekt.
 
Verisign, onder meer eigenaar van domeinregistreerder Network Solutions, is de onderneming achter de meeste (commerciële) domeinnaamregistraties van top level domeinen als .com, .net en .org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.