Tsmc is voorzichtig optimistisch

De Taiwanese chipbakker Tsmc ziet het komende jaar voorzichtig optimistisch tegemoet, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers 2001.

In het vierde kwartaal verkocht Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, zoals het bedrijf voluit heet, voor 947 miljoen dollar aan halfgeleiders en aanverwante producten. Dat resulteerde in een netto kwartaalwinst van 129 miljoen dollar. Vergeleken met de resultaten van het vierde kwartaal 2000, is er sprake van 38,4 procent omzetdaling en maar liefst 79 procent winstdaling. Over het hele jaar 2001 was de omzet 3,7 miljard dollar (24,3 procent minder dan in 2000) en de nettowinst 429 miljoen dollar (77,8 procent minder).
 
Toch is Tsmc ervan overtuigd dat het dieptepunt achter de rug is. Volgens de Taiwanezen is er sinds het derde kwartaal sprake van een opgaande lijn en ze denken die lijn in het nu lopende boekjaar vast te kunnen houden. In het eerste kwartaal van 2002 zou er volgens de verwachtingen sprake moeten zijn van een omzetgroei ten opzichte van het vierde kwartaal 2001. Dat zou inderdaad een goed teken zijn, want meestal wordt in de eerste maanden van een kalenderjaar minder verkocht dan aan het eind, tegen de feestdagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.