Xerox lijdt beperkte kwartaalschade

Xerox heeft het verlies over het vierde kwartaal terug zien lopen naar vier miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar leed het Amerikaane copier- en printerconcern nog een verlies van twintig miljoen dollar.

Xerox' omzet nam met 13 procent af van 4,88 naar 4,26 miljard dollar. Toch heeft het concern dit jaar voor het eerst sinds tijden weer uitzicht op winst. Volgens Xerox zouden de resultaten over het vierde kwartaal nog beter zijn uitgepakt, zonder de last die het concern voor noodzakelijke herstructureringen heeft moeten nemen. Over het afgelopen jaar heeft Xerox 13.600 banen geschrapt.
 
Volgens Xerox vormen de resultaten over het vierde kwartaal het bewijs dat het concern langzaam maar zeker uit het dal omhoog krabbelt. Voor het lopende kwartaal durft het copier- en printerconcern alweer te hopen op eenbreak even-resultaat. Over heel 2002 gaat Xerox zelfs uit van een winstgevend resultaat.
 
Over geheel 2001 bedroeg het nettoverlies van Xerox 293 miljoen dollar, een fractie meer dan het verlies van 257 miljoen dollar over 2000. De omzet kwam uit op 16,5 miljard dollar. In 2000 was dat nog 18,7 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.