France Télécom krikt omzet met een kwart op

De omzet van France Télécom is over het afgelopen jaar met 28 procent toegenomen naar 43 miljard euro. Over het nettoresultaat heeft het telecomconcern geen mededelingen gedaan.

De omzet die France Télécom buiten Frankrijk boekt is over het afgelopen jaar toegenomen tot bijna 36 procent van de totale omzet. In 2000 was dat nog bijna 26 procent. Het bedrijf meldt een sterke toename van het aantal abonnees. Deze steeg van 77 miljoen in 2000 naar 91,7 miljoen eind 2001, een toename van 19,1 procent.
 
Een belangrijk deel van de omzetstijging heeft France Télécom te danken aan de overname van de Britse draadloze operator Orange. De omzet uit deze activiteiten kwam uit op 14,8 miljard euro, een toename van 70,7 procent vergeleken met het jaar 2000. Wanadoo, de internettak van France Télécom, zorgde voor een omzetbijdrage van 1,46 miljard euro, een toename van bijna 39 procent vergeleken met het jaar 2000.
 
De omzet uit de vaste-lijnactiviteiten van France Télécom leverden over het afgelopen jaar 19,8 miljard euro op, een stijging van 6,3 procent. Vooral de adsl-gebruikers - en groeicijfer rond de 90 procent - zorgden voor een fikse toename van het omzetcijfer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.