Minder verlies RealNetworks op lagere omzet

RealNetworks heeft over het vierde kwartaal het nettoverlies zien slinken tot 11,8 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 33,3 miljoen dolar.

Tegelijkertijd zag de leverancier van multimediasoftware de omzet met 22 procent teruglopen naar 45,4 miljoen dollar, als gevolg van de terugvallende vraag naar zijn software.
 
Maar RealNetworks noteerde juist een sterke toename van zijn abonneeprogramma voor video- en audioservices. Vooral de omzet hieruit zal volgens het bedrijf dit jaar verder toenemen. Volgens RealNetworks telt het programma inmiddels vijfhonderdduizend leden, die elk 9,95 dollar per maand betalen voor nieuwe videoclips en andere content. De omzet is daardoor over het vierde kwartaal toegenomen van 14,8 naar 18,3 miljoen dollar.
 
Over het gehele jaar genomen daalde het nettoverlies naar 74,8 miljoen dollar, vergeleken met 110,1 miljoen dollar over het jaar 2000. De omzet daalde van 241,5 miljoen dollar in 2000 naar 188,9 miljoen dollar in 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.