Qwest lijdt hoger dan verwacht verlies

Qwest heeft over het vierde kwartaal een omvangrijker verlies moeten incasseren dan aanvankelijk werd verwacht.

Het nettoverlies kwam uit op 516 miljoen dollar. Over dezelfde periode in het jaar 2000 bedroeg het verlies nog 116 miljoen dollar. De tegenvallende resultaten zijn deels toe te schrijven aan de extra lasten die het communicatieconcern heeft moeten nemen voor het financieren van saneringen en het afstoten van bedrijfsonderdelen.
 
Daarnaast presenteerde Qwest zowel in Amerika (een 2 procent lagere omzet) als met zijn lange afstandtelefonie en internetservices (een 19 procent lagere omzet) beneden verwachting. In totaal kwam de omzet 6,3 procent lager uit op 4,70 miljard dollar, vergeleken met 5,02 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Qwest had gerekend op een omzet van 4,8 miljard dollar.
 
Over het gehele jaar 2001 bedroeg het verlies van Qwest 4,01 miljard dollar op een omzet van 19,74 miljard dollar. In 2000 bedroeg het verlies 81 miljoen dollar op een omzet van 16,61 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.