AT&T boekt geringer verlies op lagere omzet

Telecomgigant AT&T heeft ondanks een terugval van de kwartaalomzet, de schade weten te 'beperken' tot een nettoverlies van 1,39 miljard dollar.

Over dezelfde periode in 2000 bedroeg het nettoverlies nog 1,64 miljard dollar. De omzet viel over het vierde kwartaal met 9,5 procent terug naar 12,59 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar het jaar ervoor boekte AT&T nog een omzet van 13,91 miljard dollar.
 
In het vierde kwartaalresultaat is tevens een herstructureringslast opgenomen van één miljard dollar en een voorziening van 1,3 miljard dollar als gevolg van de afgenomen waarde van AT&T's belang in twee telecommunicatiebedrijven.
 
Voor het lopende kwartaal verwacht AT&T een verdere terugval van de omzet, met name bij zijn divisie voor lange afstandstelefonie. De enige divisie die beter presteerde was AT&T Broadband, de tak die op dit moment in gesprek is met Comcast over een fusie. De omzet van AT&T Broadband steeg met 10 procent naar 2,38 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.