Nettoverlies en dalende omzet voor Alacatel

De tegenwind in de telecomsector heeft het Franse Alcatel over het vierde kwartaal een nettoverlies van 1,5 miljard euro bezorgd.

Over dezelfde periode in 2000 boekte de leverancier van telecomapparatuur nog een nettowinst van 426 miljoen dollar. Alcatel kampt tevens met een forse terugval van de omzet, als gevolg van de aanhoudend kwakkelende vraag van telecombedrijven. De omzet daalde met maar liefst 30 procent naar 6,77 miljard euro vergeleken met 9,69 miljard euro over dezelfde periode in 2000.
 
Voor het komende kwartaal rekent Alcatel op weinig verbetering. Opnieuw gaat het concern uit van een 30 procent lagere omzet vergeleken met dezelfde periode in 2001.
 
Over geheel 2001 leed Alcatel een verlies van 4,96 miljard euro, vergeleken met een winst van 1,3 miljard euro over 2000. De omzet daalde het vorige jaar met ruim 5 procent naar 25,3 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.