CSC spint garen bij reacties op WTC-aanslag

Dankzij de sterk verhoogde vraag naar beveiligingsproducten in de VS, als een gevolg van 11 september, kan CSC een sterke omzet- en winststijging noteren.

Met name aan de Amerikaanse overheid heeft Computer Sciences Corporation, één van 's werelds grootste leveranciers van diensten-software, veel kunnen verkopen in het derde kwartaal. Over dat kwartaal, dat eindigde op 31 december, noteerde het Californische bedrijf een omzet van 2,9 miljard dollar, een toename van 8,9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de nettowinst steeg fors: met 32,8 procent tot een bedrag van 87,1 miljoen dollar.
 
Volgens CSC zijn de fraaie cijfers in de eerste plaats het gevolg van een groei in de verkopen aan de Amerikaanse overheden, maar ook in de segmenten 'commercial outsourcing' en financiële diensten noteerde de onderneming een forse omzetstijging. Het wekt geen verbazing dat CSC vooral veel producten verkocht op het gebied van beveiliging. Overigens niet alleen aan de overheid, ook commerciële klanten kochten veel beveiligingsproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.