HP rekent op 'licht beter' kwartaalresultaat

Hewlett-Packard gaat voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar uit van een omzet die licht boven dat van het vierde kwartaal zal liggen.

Over de specifieke omvang van de verwachte resultaten wilde de computerproducent zich niet uitlaten. Maar in een vooraf opgestelde verklaring stelde ceo Carly Fiorina dat 'ondanks de aanhoudend moeilijke wereldwijde economische condities, de bestedingen van consumenten aan technologieproducten weer enigszins aantrekken'. En dat betekent dus met name goed nieuws voor HP's pc- en printerdivisies.
 
Daarnaast wees HP erop dat door de constante aandacht voor kostenbesparingen, over het eerste fiscale kwartaal 'een meetbare verbetering' in de brutomarge kan worden behaald. Vorig jaar november ging HP er nog van uit dat de omzet over het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar iets lager zou uitvallen, vanwege 'de gebruikelijke seizoensinvloeden'.
 
Hewlett-Packard meldde in november 2001 dat het over het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar zijn nettowinst met 89 procent had zien slinken naar 97 miljoen dollar. Ook de omzet daalde, en wel met 18 procent naar 10,9 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.