Omvangrijk verlies voor telco Sprint

Het Amerikaanse telecomconcern Sprint heeft over het vierde kwartaal een nettoverlies van 1,23 miljard dollar moeten incasseren.

Sprint is opgedeeld in twee hoofddivisies: één voor de traditionele telefonie en internetactiviteiten en één voor de draadloze activiteiten, Sprint PCS. Beide worstelden met de economische tegenwind, de terugval in de vraag naar telecomproducten en -diensten en de intensieve concurrentie.
 
Samen boekten de beide Sprint-divisies een omzet van 6,66 miljard dollar, vergeleken met 6,22 miljard dollar over dezelfde periode in 2000. Toen bedroeg het verlies nog 415 miljoen dollar. Met de traditionele telefonie en de internetactiviteiten leed Sprint en verlies van 906 miljoen dollar, tegen een winst van 97 miljoen over dezelfde periode het jaar ervoor. Het verlies van de draadloze activiteiten kwam uit op 328 miljoen dollar, een iets betere prestatie dan het verlies van 512 miljoen dollar dat Sprint PCS over dezelfde periode in 2000 leed.
 
In de vierde kwartaalresultaat zat tevens een last van 1,8 miljard dollar verwerkt als gevolg van de sanering van zesduizend banen en het stopzetten van het zogeheten Integrated On-Demand Network (Ion). Dit hoge snelheid internetinitiatief werd geplaagd door hoge kosten en technische moeilijkheden.
 
Over heel 2001 leed Sprint een verlies van 1,4 miljard dollar op een omzet van 26,07 miljard dollar. Over 2000 werd nog een winst van 93 miljoen dollar op een omzet van 23,61 miljard dollar geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.