Cijfers Cisco tonen licht herstel

Met tweede kwartaalcijfers die de voorspellingen overstijgen, vertoont Cisco voor het eerst tekenen van herstel, maar de vlag kan nog niet in top.

Investeerders die optimistisch dreigen te worden door de kwartaalcijfers van de netwerkcomponentenproducent, worden door Cisco meteen teruggefloten. De vooruitzichten voor het lopende kwartaal zijn namelijk ronduit sober.
 
Over het op 29 januari afgesloten tweede kwartaal noteerde Cisco een omzet van 4,82 miljard dollar, een toename van 8 procent ten opzichte van de 4,45 miljard dollar in het eerste kwartaal. Cisco had een stijging van hooguit een paar procent voorspeld, dus die 8 procent is een mooie meevaller.
 
Vergeleken met het tweede kwartaal van het vorige boekjaar, is er echter sprake van een forse daling van 29 procent. Een jaar geleden noteerde de onderneming namelijk een omzet van 6,75 miljard dollar. De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg 660 miljoen dollar. Dat is 24 procent minder dan een jaar eerder, toen 874 miljoen dollar nettowinst werd geboekt.
 
Cisco's president-directeur John Chambers noemt de kwartaalcijfers 'zeer solide' en tekent aan dat zijn bedrijf nog immer marktaandeel wint van zijn concurrenten. Toch zijn er nog voldoende alarmsignalen in de kwartaalresultaten te ontdekken, zo benadrukt Chambers. Een teken aan de wand is dat het aantal orders minder snel toeneemt dan de omzet. In de orders binnen de VS zit nagenoeg geen groei. De marktleider op het terrein van netwerkcomponenten verwacht dan ook over het lopende kwartaal een omzetgroei van 'slechts' maximaal 5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.