Solvabiliteit CA staat ter discussie

De aandelen Computer Associates daalden gisteren nadat Moody's Investors Service haar twijfels uitsprak over de solvabiliteit van het softwarebedrijf.

Moody's Investors Service is een firma die zich bezighoudt met risico-analyses betreffende de kredietwaardigheid van bedrijven, zodat investeerders beter kunnen inschatten waar ze hun geld in steken. De firma vraagt zich af of CA in staat is voldoendecash flow te genereren in deze voor de bedrijfssoftwaremarkt moeilijke tijden. Moody's overweegt eventueel de 'credit rating' voor CA's kort- en langlopende schulden naar beneden bij te stellen.
 
Computer Associates reageerde vrijwel meteen met de opmerking dat er met decash flow niets mis is en dat de onderneming zijn financiële doelen voor het vierde kwartaal zal halen, maar op Wallstreet was het kwaad al geschied. De koers van CA-aandelen daalde met 14 procent, naar 27,12 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.