Philips Semi denkt in 2002 quitte te spelen

Philips verwacht dat de bedrijfsdivisie Semiconductors in 2002 in ieder geval break even zal draaien.

Dit heeft president-directeur Gerard Kleisterlee gisteren gezegd tijdens een analistenbijeenkomst naar aanleiding van de presentatie van de jaarcijfers. Die gaven het voor Philips 'grootste verlies ooit' te zien, maar de bodem is vorig jaar bereikt, meent Kleisterlee. De omzet zal volgens hem over dit jaar een groei laten zien van enkele procenten.
 
Philips stelde gisteren bij de toelichting op de jaarcijfers dat de 'book-to-bill ratio' van Semiconductors nu ruim boven de 1 ligt. Bovendien zou de bezettingsgraad op dit moment een stijgende lijn laten zien en iets boven de 45 procent liggen die over het vierde kwartaal werd gerealiseerd.
 
De divisie Semiconductors boekte in 2001 een negatief bedrijfsresultaat (Ebit), na afschrijving van goodwill en immateriële activa, van 607 miljoen euro, tegen een positief resultaat van 1,346 miljard euro over 2000. De omzet daalde van 6,812 miljard euro in 2000 naar 4,940 miljard euro over het afgelopen jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.