BT lijkt ergste achter de rug te hebben

De British Telecom Group zag haar brutowinst in het derde kwartaal weliswaar met 21 procent dalen, maar heeft vertrouwen in de toekomst.

De winst uit bedrijfsactiviteiten bedroeg in het op 31 december afgesloten derde kwartaal 650 miljoen pond (1,05 miljard euro). Dat is 21 procent minder dan de 823 miljoen pond (1,33 miljard euro) die een jaar eerder in hetzelfde kwartaal werd geboekt. Dankzij een grote verkoop van eigendommen, ter waarde van 1,07 miljard pond (1,73 miljard euro), bedroeg de uiteindelijke nettowinst over het derde kwartaal echter 721 miljoen pond (1,17 miljard euro). Een jaar eerder was de nettowinst nog 517 miljoen pond (838 miljoen euro).
 
De BT Group zit midden in een grootscheepse reorganisatie. Een van de elementen was de afsplitsing van de mobiele-telefoondivisie, die onder de naam MMO2 zelfstandig verder gaat. Verder hebben de Britten onder hun nieuwe president-directeur, de van Lucent overgekomen Ben Verwaayen, hun schuldenlast drastisch teruggebracht. Ooit bedroeg die schuldenlast 28 miljard pond (45,36 miljard euro), maar nu is die gereduceerd tot een 'beheersbare' 13,6 miljoen pond (22,03 miljard euro).
 
Over twee weken is de BT Group van plan meer details te geven over de reorganisatie en bovendien de plannen voor de toekomst te ontvouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.