Verlies KPNQwest afgelopen jaar verdubbeld

Het nettoverlies van KPNQwest is het afgelopen jaar ongeveer verdubbeld tot 266 miljoen euro.

Over 2000 bedroeg het verlies van de glasvezelexploitant, een joint venture tussen KPN en Qwest, nog 138,6 miljoen dollar. De belangrijkste oorzaak van de scherpe toename van het nettoverlies ligt in de hoge afschrijvingen en de rentelasten op de toegenomen schulden. De omzet van KPNQwest nam met 76 procent toe naar 810,1 miljoen euro.
 
Over het afgelopen vierde kwartaal leed KPNQwest een verlies van 133,2 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 56,8 miljoen euro over dezelfde periode in 2000, op een omzet van 220 miljoen euro. In het kwartaalresultaat is een bijzondere last voor herstructureringskosten verwerkt van 51,6 miljoen euro. Daarvan is ongeveer de helft gereserveerd voor de integratie van het overgenomen Global Telesystems. Deze integratie kost KPN Qwest in het lopende boekjaar nog eens tussen de 55 en 56 miljoen euro.
 
Over 2002 handhaaft KPNQwest zijn eerder uitgesproken verwachtingen. Daarbij gaat het concern uit van een omzet tussen de 1,3 en 1,4 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.