Nortel twijfelt aan halen omzetdoelstelling

Het Canadese Nortel Networks betwijfelt of het de omzetdoelstelling voor het lopende kwartaal haalt.

Vorige maand had het netwerkconcern aangegeven dat de omzet over het eerste kwartaal 'ongeveer10 procent' lager zou uitkomen dan de oorspronkelijke prognose van 3,46 miljard dollar. Maar Nortel-ceo Frank Dunn bestempelt het halen van dit omzetcijfer inmiddels als 'een uitdaging'. Als oorzaak van de waarschuwing verwijst Nortel naar de aanhoudend zwakke vraag van telecomconcerns naar nieuwe netwerken.
 
Nortel boekte over het afgelopen vierde kwartaal een verlies van 1,8 miljard dollar, onder meer vanwege extra herstructureringslasten. Dunn heeft de verwachting uitgesproken dat er na het moeizame eerste kwartaal een gestaag herstel zal optreden in de vraag naar netwerken. Hij gaat er dan ook vanuit dat de resultaten van zijn bedrijf in de loop van het jaar zullen verbeteren. Het optimisme van Dunn wordt door de meeste analisten echter niet gedeeld. Zij verwachten dat dit jaar de zwakke vraag naar netwerken aanhoudt.
 
Nortel heeft tevens bekendgemaakt dat zijn financieel directeur T. Hungle de laan is uitgestuurd. Hij zou de interne regels voor de handel in aandelen hebben overtreden. Hungle verkocht in maart 2001 een pakket aandelen Nortel, vlak voordat de netwerkleverancier met een winstwaarschuwing kwam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.