Tie beperkt nettoverlies eerste kwartaal

Tie Holding wist over het eerste kwartaal van het boekjaar 2000/2001 het nettoverlies te beperken tot 1,2 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar moest de leverancier van e-commerce-software nog een verlies van 4,8 miljoen euro incasseren. De omzet van Tie kwam over het afgelopen kwartaal uit op 4,1 miljoen euro, een stapje terug vergeleken met de 5,1 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.
 
Eind vorig maand gaf ceo Dick Raman van Tie aan dat hij verwacht dit jaar met een positief ebitda (het resultaat voor belasting, rente, afschrijving en amortisatie) te kunnen afsluiten, en met een 'bescheiden' groei van de omzet. "Wij maken juist producten die kostenbesparende bedrijven nodig hebben."
 
Tie heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarbij het voortdurend het personeelsbestand heeft aangepast aan de te verwachten omzet. Overigens blijft het bedrijf voorzichtig opereren. "We zien dat ondernemingen door blijven gaan met uitstel van it-investeringen, maar ze vinden het ook nog steeds nodig kosten te besparen en hun partners binnen de elektronische handel uit te breiden", aldus Raman in zijn januari-verklaring. Voorlopig gaat Tie door met de strategie van consolidatie en integratie. Door onder meer de integratie van de marketing en productontwikkeling, streeft het bedrijf naar verdere kostenbesparingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.