AMD rekent op nettowinst in tweede kwartaal

Avanced Micro Devices (AMD), de grootste rivaal van chipgigant Intel, verwacht over het tweede kwartaal weer een nettowinst te boeken.

Dit heeft AMD's financiële man, Hector Ruiz, verklaard. Met zijn uitspraken bevestigt Ruiz wat de chipproducent al sinds enkele maanden verkondigd; na een desastreus 2001 is er weer uitzicht op winst en klimt de chipsector uit het dal. "Het afgelopen jaar zakte de markt ineen met 32 procent, het dieptepunt in de geschiedenis van de chipindustrie. Gelukkig hebben we het verval van onze verkopen weten te beperken tot 16 procent."
 
Ruiz gaat over het tweede kwartaal uit van een terugkeer naar nettowinst, vooral dankzij een aantal omvangrijke kostenbesparingen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd. Maar pas vanaf 2003 zal er volgens hem weer sprake zijn van een aanzienlijke groei in de omzetten. Daarbij zal met name winst worden geboekt op het terrein van chips voor draadloze toepassingen en voor netwerkcommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.