Hewlett-Packard verrast met winstsprong

De nettowinst van Hewlett-Packard over het fiscaal eerste kwartaal is verrassend gestegen naar 484 miljoen dollar.

Over dezelfde periode het jaar ervoor boekte HP nog een nettowinst van 141 miljoen dollar. Zonder extra lasten, waaronder die voor geplande overname van Compaq, zou de nettowinst van het computerconcern over dit kwartaal uitgekomen zijn op 564 miljoen dollar. Wat betreft de omzet moest HP een stapje terug doen: 8,2 procent lager op 11,38 miljard dollar. Toch scoort het bedrijf daarmee nog altijd hoger dan de meeste analisten hadden verwacht.
 
De gunstige kwartaalresultaten werden door zowel de voor- als tegenstanders van de Compaq-acquisitie aangegrepen om hun standpunt te ondersteunen. Volgens ceo Carly Fiorina tonen de cijfers aan dat HP zich 'absoluut niet heeft laten afleiden door de geplande overname'. "Deze resultaten laten zien dat we onze markt als geen ander kennen [...] en dat onze klanten vanwege de geplande fusie niet bij ons weglopen." Maar in een reactie verklaarde Walter Hewlett, het lid van de HP-familie dat zich het felst tegen het samengaan met Compaq verzet: "Deze cijfers bevestigen dat Hewlett-Packard geen overname van Compaq nodig heeft."
 
Ondanks de winstsprong, blijft HP voorzichtig met zijn verwachtingen voor het huidige fiscaal tweede kwartaal. De computerproducent rekent op een kleine terugval van de omzet, omdat de it-bestedingen door zakelijke klanten laag blijven en bestedingen door consumenten kunnen terugvallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.