Noorse telco Telenor boekt recordwinst

Het Noorse telecomconcern Telenor lijkt als één van de weinige Europese telco's zeer tevreden te kunnen zijn over de jaarcijfers.

De winst voor belastingen van Telenor vervijfvoudigde het afgelopen boekjaar tot een bedrag van 10,25 miljard Noorse kronen (1,3 miljard euro). De omzet steeg met 46 procent tot 46 miljard kroon (5,9 miljard euro). Er moet echter een grote kanttekening bij deze fraaie cijfers worden gemaakt. Ze zijn namelijk vooral te danken aan de verkoop van deelnames in andere bedrijven.
 
Zonder die verkopen zien de cijfers er minder rooskleurig uit. Telenors winst uit de eigen bedrijfsvoering daalde het afgelopen jaar met 12,4 procent tot 411 miljoen euro. Het concern heeft het voorbije jaar daarom al enkel stappen gezet in de richting van een ingrijpende kostenreductie. De verkoop van de belangen in andere bedrijven - zoals in het Duitse Viag Interkom en het eveneens Duitse Nextra - past ook in het beleid om zich terug te trekken op enkele winstgevende kerntaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.